Get Adobe Flash player

Trainingen & Datums

 Cursus:  Datum:  Locatie:  Extra informatie:
       
         
 Herhaling BHV    30-03-2021 Alphen aan den Rijn NIBHV incl. code 95
 VCA basis of vol    Alphen aan den Rijn   basis / vol incl. code 95
 Opleiding BHV      Alphen aan den Rijn   NIBHV
opleiding EHBO   Alphen aan den Rijn Oranje Kruis
Herhaling EHBO    Alphen aan den Rijn Oranje Kruis
       

BEDRIJFSHULPVERLENING IN TIJDEN VAN CORONA

In deze onzekere tijden, waarin het coronavirus COVID- 19 zich als een razende over de wereld verspreidt, vragen een hoop mensen zich af wat nog wel en niet verantwoord en veilig is. Zo ontstaan er ook bij BHV-ers een hoop vragen over welke hulp zij nog kunnen bieden in geval van nood. Zeker nu het advies geldt om 1,5 meter afstand te houden.

Laten we per taak van de BHV-er kijken welke invloed de richtlijnen hebben.

Ontruimen
Het ontruimen van de werkplek, in geval van een calamiteit, is ook tijdens de coronacrisis nog mogelijk. Attendeer de medewerkers er wel op dat zij 1,5 meter afstand van elkaar houden. Op de meeste werkplekken in Nederland zal hier genoeg ruimte voor zijn omdat veel bedrijfspanden vanwege thuiswerken bijna leeg zijn.

Brand blussen
Het blussen van een beginnende brand kan in de meeste gevallen gewoon nog gedaan worden zonder een grotere kans op besmetting van het coronavirus.

EHBO
Voor het toepassen van EHBO kan in de meeste gevallen geen 1,5 meter afstand gehouden worden tussen personen. Moet je in het geval van uiterste nood toch eerste hulp verlenen? Handhaaf dan zo veel mogelijk de hygiënevoorschriften. Gebruik als het mogelijk is handschoenen (die standaard in elke BHV-koffer zitten), raak uw eigen gezicht niet met uw handen aan en was na afloop uw handen en/of andere lichaamsdelen die in aanraking zijn geweest met het slachtoffer met zeep. Reinig medische apparatuur of instrumenten na gebruik met alcohol.

Reanimatie

Vanaf 9 oktober jl. is besloten alle volwassen slachtoffers weer volgens de COVID-19 richtlijn te reanimeren. Dit betekent voor BLS (Basic Life Support) het volgende:

– Maximaal 2 BLS-hulpverleners bij het slachtoffer, andere BLS-hulpverleners staan op meer dan 1,5 meter afstand;
– Beoordeel de ademhaling van een slachtoffer alleen door naar de borstkas te kijken. Open de luchtweg NIET;
– Is de ademhaling niet normaal en ga je reanimeren, dek dan de mond en neus van het slachtoffer af met een stoffen doek, kledingstuk of mondmasker zonder het hoofd te bewegen;
– Start met ononderbroken borstcompressies maar geef GEEN mond-op-mond beademing;
– Sluit de AED aan zodra deze beschikbaar is;
– Hervat ononderbroken borstcompressies zonder beademingen;
– Desinfecteer uw handen én polsen bij de ambulance of een ander hulpverlenersvoertuig nadat de reanimatie is overgenomen.

Daarnaast geldt ook hier het dringende advies om een mondneusmasker te dragen tijdens de gehele hulpverlening. Dit in lijn met het landelijke overheidsadvies voor alle burgers.

Voor kinderen tot de puberteit gelden de normale richtlijnen inclusief beademen. Alleen als het kind bewezen positief is getest op COVID-19 en nog besmettelijk is, geldt het advies niet te beademen.

Bekijk voor meer informatie de website van de Nederlandse Reanimatieraad.

Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen via het

contactformulier of mailen naar info@bhvvanstaveren.nl.